آموزش آشپزی, اخبار, تازه ها

گرمازدگی و راههای پیشگیری از آن

گرمازدگی و راههای پیشگیری از آن

گرمازدگی و راههای پیشگیری از آن

 

در این مقاله میخواهیم به مواردی که باعث افزایش دما می شود ، گرمازدگی و راههای پیشگیری از آن بپردازیم.

با شروع فصل تابستان و گرمای هوا کم کم نگرانی ها بابت گرمازدگی زیاد می گردد .

مخصوصا در این سالها که دمای هوا به علت آب شدن یخهای قطبی رو به گرمای بیشتر می رود و زمین سالهای خشکسالی را تجربه می کند .

بد ندیدیم مطالبی در مورد گرمازدگی و راههای مقابله با آن را بررسی و پیشنهاد بدهیم بخصوص که ایران در منطقه ای از کره زمین قرار دارد که

با کم آبی وخشکسالی وگرمای بیشتری مواجه می باشد .

تعریف گرمازدگی

گرمازدگی به عدم توانایی بدن در دفع گرما و افزایش دمای درون بدن به حدود چهل درجه سانتی‌گراد گفته می شود

که به علت فعالیت شدید یا گرمای هوا ایجاد می‌شود.

به عبارت دیگر گرمازدگی باعث بهم خوردن تعادل در مکانیسم‌های تنظیم دمایی بدن و تولید گرما در بدن،

بعلت افزایش شدید حرارت محیط و ناتوانی در دفع حرارتِ ایجاد شده می شود .

علت گرمازدگی چیست؟

عوامل مختلفی در ایجاد گرمازدگی نقش دارند اما علت اصلی این اتفاق که بیشتر حائز اهمیت است و منجربه گرمازدگی می شود :

  • فعّالیّت زیاد در گرما
  • پوشش زیاد در هوای گرم
  • بیشترین علّت مربوط است به قرار گرفتن در محیطی با گرمای بیش از ۴۰٫۶ درجهٔ سانتی‌گراد است .

برخی از نشانه‌های گرمازدگی

  • افزایش دمای بدن
  • سردرد
  • سرگیجه و منگی
  • حال بد و بی‌اشتهایی
  • تشنگی بسیار
  • تپش قلب
  • تند نفس کشیدن
  • تعریق بسیار و پوست رنگ‌پریده و نمناک
  • شل‌شدگی بسیار ماهیچه‌ای

نشانه‌ها در همهٔ سنین یکسان است، امّا کودکان، سالمندان، زنان باردار و کسانی که بیماری‌های جدّی دارند، آسیب‌پذیرتر می باشند .

اقدامات اولیه برای گرمازدگی

  • فرد گرمازده را به جای خنک منتقل کنید
  • لباس‌های اضافی را درآورید
  • به او مقدار زیادی آب بدهید
  • پوست را با اسفنج یا اسپری با آب نمناک خنک کنید

در کنار فرد بمانید تا حالش بهتر شود و هر چند دقیقه یک بار چک کنید آیا سرعت تنفس یا ضربان قلبش کمتر شده‌ است یا نه

معمولاً پس از نیم ساعت باید حال فرد بهتر شود

راههای پیشگیری از گرمازدگی در ایام گرم سال

هنگام خروج از خانه با خود حتما یک شیشه شربت و یا آب خنک بهمراه لیمو و نعنا داشته باشیم.

حدالامکان در ساعتهایی که پیک گرما می باشد یعنی بین ساعت ۱۱ تا ۳ بعداز ظهر اگر کار واجبی نداریم از خانه خارج نشویم.

از ورزش در ساعتهای گرم روزهای تابستان جدا خودداری کنیم.

از پوشش مناسب با رنگهای روشن و گشاد استفاده کنیم.

برای آنکه پوست آسیب کمتری را تجربه نماید از کرمهای ضد آفتاب با spf مناسب استفاده نماییم.

در روزهای گرم به خوردن نوشیدنی ها و میوه های خنک از جمله هندوانه و طالبی مبادرت بیشتری نماییم.

خوردن نوشیدنی های سنتی مخصوصا

  • شربت سکنجبین و
  • خاکشیر یخ زده با شربت آبلیمو
  • تخم شربتی

از گرمازدگی جلوگیری بعمل می آورند .

 

پیشنهاد سر آشپز شومینه آرا

طرز تهیه فالوده شیرازی

طرز تهیه فالوده شیرازی

 

پیشنهاد سر آشپز شومینه آرا در فصل تابستان وگرمای آن تهیه فالوده خانگی می باشد :

مواد لازم برای تهیه فالوده شیرازی

  • شکر١۵٠گرم
  • آب١۶٠گرم
  • گلاب٢ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو تازه (اختیاری)1 عدد

مواد لازم برای تهیه رشته فالوده آب ولرم۴ پیمانه

  • نشاسته گندم١٠٠ گرم

مراحل تهیه رشته فالوده:

1- نشاسته را درکاسه ای بریزید؛ یک پیمانه از آبی که برای تهیه رشته فالوده نیاز است را روی نشاسته بریزید و

نشاسته و آب را بخوبی با هم مخلوط کنید تا نشاسته کامل در آب حل شود.

نکته: حتما دقت کنید که نشاسته گلوله نشود و کامل در آب حل شده باشد.

2- سه پیمانه باقیمانده آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد.
سپس محلول آب و نشاسته را داخل قابلمه حاوی آب داغ بریزید. و سریع هم بزنید.

3-در این مرحله بخاطر ورود نشاسته به آب داغ، سریع نشاسته قوام پیدا میکند. باید هم زدن را مداوم انجام دهید تا نشاسته ته نگیرد و گلوله نشود.
حتما اینکار را با حرارت کم انجام دهید تا زمانی که نشاسته کاملا غلیظ و خمیری گردد.
(پروسه هم زدن نشاسته حدودا نیم ساعت باید طول میکشد تا بوی خامی نشاسته بر اثر حرارت ازبین رفته و کاملا نشاسته پخته و غلیظ گردد و آب اضافی تبخیر شود.)

4- وقتی خمیر نشاسته آماده شد، همانطور داغ باید بصورت رشته ای در یخ ریخته بشود!
برای رشته کردن نشاسته میتوانید از چرخ گوشت، صافی یا آبکش و یا قیف و ماسوره‌ی مدل چمنی استفاده کنید.

5- ماسوره‌ای که چند سوراخ دارد را در قیف نسوز یا سیلیکونی قراربدهید؛ نشاسته داغ رو داخل قیف بریزید.
داخل کاسه‌ی گودی را پر از یخ کنید ، کاملا سرد و یخ باشد!

6- حالا نشاسته‌ای را که درقیف ریخته اید توسط قیف و ماسوره در کاسه ی حاوی یخ پایپ کنید.
قیف داغ است و بهتر است به وسیله‌ی پارچه یا حوله قیف را دردست بگیرید و کاملاً فشار بدهید تا نشاسته به آب یخ منتقل شود.
دقت نمایید که زمانی که نشاسته در آب یخ ریخته میشود، ماسوره درآب باشد تا نشاسته به هم نچسبد.
مشاهده می کنید که نشاسته ها کاملا بصورت رشته ای در آب غوطه‌ور میشوند.

طرز تهیه شربت مخصوص فالوده:

  • شکر را در قابلمه بریزید، 160 گرم آب را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر و آب با هم مخلوط شوند.
  • قابلمه را روی حرارت متوسط قرار بدید تا زمانی که به جوش بیاد. وقتی جوشید، از روی حرارت برداشته و سریع گلاب را اضافه نمایید و مجدد هم بزنید.
  • شربت را داخل کاسه یا ظرف فلزی قرار دهید و ظرف را در فریزر قراربدهید.
  • بعد از دوساعت از فریزر خارج کنید؛ باید شربت حالت یخ زده داشته باشد.
    با چنگال هم بزنید و مجدد بعد از هم زدن، ظرف را در فریزر قرار دهید و این کار را چندین بار تکرار نمایید.
  • وقتی نشاسته‌ها به صورت رشته‌ای در آمدند باید درشربت ریخته شوند.
    شربتی آماده کرده اید از فریزر خارج کنید. کمی از شریت یخ زده رو درکاسه ای بریزید.
    مقداری از رشته های فالوده را روی شربت یخ زده بریزید.
  • دوباره شربت بریزید و مجدد رشته های فالوده را روی شربت یخ زده بریزید و هم بزنید.
    دراین مرحله رشته‌های فالوده بصورت جامد میشوند.
  • بعد از این مرحله دوباره رشته‌ها را باهمان شربت در فریزر قرار بدید تا کمی یخ بزند و بعد خارج کنید و برای سرو آماده است.

نوش جان
شومینه آرا با آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما عزیزان تابستان خوشی را آرزومند است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *