آموزش آشپزی

آموزش پخت کلم پلوی شیرازی

آموزش پخت کلم پلوی شیرازی

آموزش پخت کلم پلوی شیرازی

طبخ و مزه‌ کردن غذاهای محلی ایران، لذتی بی‌بدیل و خارق‌العاده دارد.

شومینه آرا قصد دارد به بهانه ی بزرگداشت روز شیراز ، دستور پخت و آموزش پخت کلم پلوی شیرازی را در اختیار شما قرار دهد

هرچند سایتهای معتبر و مرجع آشپزی در این خصوص با فعالیت مستمر اطلاعات خوب و کاملی از آموزش های پخت متنوع را در اختیار

شما عزیزان قرار میدهند اما همانطوریکه گفته شد این بهانه ای است تا بتوانیم در 15 اردیبهشت روز شیراز ، به این مناسبت

یکی از غذاهای محلی که با تاریخ این شهر زیبا ادغام شده و شناخته می شود را بصورت مختصر آموزش دهیم.

غذایی که قطعا شما را با عطر و طعم خود، شگفت‌زده خواهد کرد.

با پخت این غذا، خود و عزیزانتان را به سفری لذت‌بخش به شهر دوست‌داشتنی و باستانی شیراز، دعوت کنید.

و البته عکسهای خود را برای ما ارسال کنید تا در سایت و شبکه اجتماعی شومینه آرا به اشتراک بگذاریم.

انواع کلم پلو

کلم پلو، غذایی محبوب در میان ایرانیان است که به روش‌های مختلفی در سراسر ایران طبخ می‌شود؛ اما اصالت آن به شهر شیراز برمی‌گردد.

کلم پلوی شیرازی، معمولا از

  • کلم
  • برنج
  • سبزیجات و ادویه‌های مختلف

تشکیل می‌شود. کلم استفاده‌ شده در کلم پلوی شیرازی، کلم قمری است که برخی آن را با نام کلم سنگ یا قنبید می‌شناسند.

کلم قمری

کلم قمری

کلم پلوی شیرازی، برخلاف کلم پلوی تهرانی که از

  • کلم برگ
  • رب گوجه‌فرنگی
  • گوشت چرخ‌کرده تشکیل می‌شود

یک پلوی کاملا سبز به‌ همراه خلال‌های کلم قمری است.

طعم اصلی این غذا، در مرحله اول از ترخون و سپس از کلم قمری به وجود می‌آید.

ترکیب سبزیجات کلم پلوی شیرازی، منحصر‌به‌فرد است و هیچ شباهتی به پلوهای سبزی‌دار کلاسیک از جمله باقالی پلو، سبزی پلو و شوید پلو ندارد.

مواد لازم جهت تهیه کلم پلوی شیرازی

برای ۸ نفر

  • ۱ کیلوگرم کلم قمری (یا کلم پیچ)
  • ۱ کیلوگرم برنج
  • ۲ عدد پیاز کوچک پوست کنده و نگینی خردشده
  • ۵۰۰ گرم سبزی مخصوص کلم پلو ( تره، ترخون، ریحان و شوید)
  • روغن به مقدار لازم
  • نمک، دارچین، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو
  • سالاد شیرازی برای سرو

مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه

  • ۴ قاشق غذاخوری آرد نخودچی
  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده
  • ۱ عدد پیاز بزرگ پوست‌کنده و رنده‌شده
  • روغن به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

دستور پخت

  1. ابتدا برنج را بشویید و به‌مدت چند ساعت آن را با مقداری آب و نمک خیس کنید.
  2. پیازها را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
  3. کلم قمری‌ها‌ را پوست بگیرید و آن‌ها را به‌صورت خلالی‌شکل، کمی کوچک‌تر از خلال سیب‌زمینی قیمه خرد کنید. سبزی‌های تمیز شده مخصوص کلم پلو را هم خرد کنید.
  4. روغن را در یک ماهیتابه بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید. سپس کلم‌های خرد شده را در آن سرخ کنید و در حین سرخ شدن، آبلیمو را به کلم‌ها اضافه کنید.
  5. سبزی‌های مخصوص کلم پلوی خردشده را به کلم اضافه کنید و آن‌ها را تفت دهید. سپس پیازهای سرخ‌شده، فلفل سیاه، دارچین و کمی نمک به آن اضافه کنید.
  6. در یک قابلمه بزرگ، مقداری آب و نصف قاشق مرباخوری زردچوبه بریزید. پس از اینکه آب به دمای جوش رسید، برنج را به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه برنج را آبکش کنید.
  7. ته‌دیگ مورد نظر خود را در ته قابلمه بگذارید و برنج آبکش‌کرده را با کلم و سبزی مخلوط کنید و در قابلمه بریزید. شما می‌توانید کلم و سبزی را به‌صورت لایه‌ای در برنج قرار دهید و پس از پخت، هم بزنید.
  8. در قابلمه را ببندید و دمکنی بگذارید. آن را روی حرارت ملایم گاز بگذارید و اجازه دهید تا کلم پلو دم بکشد.
  9. در همین حین، برای تهیه کوفته ریزه، گوشت و پیاز رنده‌شده را داخل یک کاسه بریزید.سپس آرد نخودچی را به‌همراه فلفل، زردچوبه و نمک به گوشت و پیاز بیفزایید و آن‌ها را به‌خوبی با دست ورز دهید. گوشت را به‌شکل کوفته‌های کوچک گرد دربیاورید و در یک ماهیتابه با مقداری روغن سرخ کنید.
  10. کوفته‌های سرخ‌شده را در وسط پلو قرار دهید تا همراه با کلم پلو دم بکشند.
  11. کلم پلوی لذیذ شیرازی را با سالاد شیرازی سرو کنید.

نوش جان!

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *